Известие за поверителност на уебсайта - В съответствие със закона за обработка на данни GDPR на ЕС.

1. ВЪВЕДЕНИЕ

Това известие за поверителност ви предоставя подробности как събираме и обработваме личните ви данни чрез използването на нашия сайт https://classiccarbs.co.uk

Като ни предоставяте вашите данни, вие ни гарантирате, че сте над 13 години.

Emmanuel Grigoriou t / a Classic Carbs UK е администратор на данни и ние сме отговорни за личните ви данни (наричани "ние", "нас" или "нашата" в това известие за поверителност).

Контакт Официален представител Ιrinis Home Collection

Нашите пълни подробности са:
Класически въглехидрати Великобритания
Емануел Григориу
18 St. Cuthberts Close
Уест Бромич
West Midlands
B70 6TP
Великобритания

Пълно наименование на юридическо лице: Емануел Григориу, търгуващ като Classic Carbs UK

Имейл адрес: [E-mail защитени]

Много е важно информацията, която поддържаме за вас, да е точна и актуална. Моля, уведомете ни, ако по всяко време вашата лична информация се променя, като ни пишете на адрес [E-mail защитени]

2. КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ ЗА ВАС, ЗА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ
Лични данни означава всяка информация, която може да идентифицира дадено лице. То не включва анонимизирани данни.

Можем да обработим следните категории лични данни за вас:

• Комуникационни данни, включващи всякакви съобщения, които ни изпращате, независимо дали чрез формуляра за контакт на нашия уебсайт, чрез имейл, текст, социални медийни съобщения, публикации в социални медии или всяка друга комуникация, която ни изпращате. Ние обработваме тези данни за целите на комуникация с вас, за водене на архиви и за установяване, изпълнение или защита на правни искове. Нашите законосъобразни основания за това обработване са нашите законни интереси, които в този случай трябва да отговарят на изпратените до нас съобщения, да водят документи и да установяват, преследват или защитават правни искове.

• Данни за клиентите, включващи данни, свързани с покупки на стоки и / или услуги като ваше име, заглавие, адрес за фактуриране, имейл адрес за адрес на доставка, телефонен номер, данни за контакт, данни за покупката. В редките случаи, когато ни плащате по телефона, веднага щом извършим плащането, ние раздробяваме и унищожаваме данните на картата. Ние обработваме тези данни, за да доставяме закупените от вас стоки и / или услуги и да водим отчети за такива сделки. Нашата законна основа за тази обработка е изпълнението на договор между вас и нас и / или предприемане на стъпки по ваше искане за сключване на такъв договор.

• Потребителски данни, които включват данни за това как използвате нашия уебсайт и онлайн услуги заедно с всички данни, които публикувате за публикуване на нашия уеб сайт или чрез други онлайн услуги, като нашата Facebook страница. Ние обработваме тези данни, за да управляваме нашия уеб сайт и да гарантираме, че ви предоставяме подходящо съдържание, за да гарантирате сигурността на нашия уеб сайт, да поддържаме резервни копия на нашия уеб сайт и / или бази данни и да даваме възможност за публикуване и администриране на нашия уебсайт, и бизнеса. Нашите законосъобразни основания за това обработване са нашите законни интереси, които в този случай ще ни позволят правилно да администрираме нашия уебсайт и нашият бизнес.

• Технически данни, включващи данни за използването на нашия уеб сайт и онлайн услуги, като вашият IP адрес, вашите данни за вход, подробности за вашия браузър, продължителност на посещението на страниците на нашия уебсайт, изгледи на страници и навигационни пътища, подробности за броя на пъти, които използвате нашия уебсайт, настройки на часови зони и други технологии на устройствата, които използвате за достъп до нашия уебсайт. Източникът на тези данни е от нашата система за проследяване на анализи. Ние обработваме тези данни, за да анализираме използването на нашия уеб сайт и други онлайн услуги, да администрираме и защитим нашия бизнес и уебсайт, да предоставим подходящо съдържание и реклами на уебсайтове и да разберем ефективността на нашите реклами. Нашите законни основания за това обработване са нашите законни интереси, които в този случай ще ни позволят правилно да администрираме нашия уеб сайт и нашия бизнес и да развиваме бизнеса си и да решаваме нашата маркетингова стратегия.

• Маркетингови данни, които включват данни за вашите предпочитания при получаването на маркетинг от нас и вашите предпочитания за комуникация. Ние обработваме тези данни, за да можем да участваме в нашите промоции, които бихме могли да организираме като конкурси, награди и безплатни подаръци, да предоставяме съответното съдържание и реклами на уебсайтове и да измерваме или разберем ефективността на тази реклама. Нашата законна основа за това обработване е нашата законна цел, която в този случай е да проучим как клиентите използват нашите продукти / услуги, да ги развиват, да развиват бизнеса си и да решават нашата маркетингова стратегия.

• Можем да използваме Данни за Клиента, Потребителски данни, Технически данни и Маркетингови данни, за да предоставяме съответното съдържание и реклами на уебсайтове (включително реклами в мрежата на Фейсбук или други дисплейни реклами) и да измерваме или разбират ефективността на рекламата, която Ви обслужваме. Нашата законна основа за това обработване е законни интереси, които са да развиваме бизнеса си. Също така можем да използваме тези данни, за да Ви изпратим други маркетингови съобщения. Нашата законна основа за тази обработка е или съгласие, или законни интереси (а именно да се развива нашият бизнес).

Чувствителни данни

Ние не събираме никакви чувствителни данни за вас. Чувствителните данни се отнасят до данни, които включват подробности за вашата раса или етническа принадлежност, религиозни или философски убеждения, сексуален живот, сексуална ориентация, политически възгледи, членство в синдикални организации, информация за вашето здраве и генетични и биометрични данни. Не събираме информация за наказателни присъди и престъпления.
Когато ни се изисква да събираме лични данни по закон или съгласно условията на договора между нас и Вие не ни предоставяте тези данни при поискване, може да не успеем да изпълним договора (например да доставим стоки или услуги за теб). Ако не ни предоставите исканите данни, може да се наложи да отменим поръчания от вас продукт или услуга, но ако го направим, ще ви уведомим по това време.

Ще използваме вашите лични данни само за цел, за която са били събрани, или ако е необходимо, съвместима цел. В случай, че трябва да използваме Вашите данни за несвързана с нова цел, ние ще Ви уведомим и ще обясним правните основания за обработката.

Ние може да обработим личните ви данни без ваше знание или съгласие, когато това се изисква или разрешава от закона.

3. КАК СЪБИРАМЕ ЛИЧНИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние може да събираме данни за вас, като предоставяте данните директно на нас (например чрез попълване на формуляри на нашия сайт или чрез изпращане на имейли). Ние може автоматично да събираме определени данни от вас, когато използвате нашия уеб сайт, като използваме "бисквитки" и подобни технологии. Моля, вижте правилата ни за "бисквитките" за повече подробности за това: https://classiccarbs.co.uk/cookie-policy.

Може да получаваме данни от трети страни, като доставчици на анализи като Google, базирани извън ЕС, рекламни мрежи като Facebook със седалище извън ЕС, като доставчици на информация за търсене като Google, базирани извън ЕС, доставчици на технически услуги, , като брокери на данни или агрегатори.

Също така може да получим данни от обществено достъпни източници, като например Companies House и избирателния регистър, базирани в ЕС.

4. МАРКЕТИНГОВИ КОМУНИКАЦИИ

Нашата законна основа за обработка на вашите лични данни, за да ви изпратим маркетингови съобщения, е вашето съгласие или законните ни интереси (а именно да развиваме бизнеса си).

Съгласно Правилата за защита на личните данни и електронните съобщения можем да Ви изпратим маркетингови съобщения от нас, ако (i) извършихте покупка или поискахте информация от нас за нашите стоки или услуги или (ii) сте се съгласили да получавате маркетингови съобщения и във всеки случай не са се отказали да получат такива съобщения оттогава. Съгласно тези правила, ако сте компания с ограничена отговорност, може да ви изпращаме маркетингови имейли без вашето съгласие. Все пак можете да се откажете от получаване на маркетингови имейли от нас по всяко време.

Преди да споделяме вашите лични данни с някоя трета страна за собствени маркетингови цели, ние ще получим Вашето изрично съгласие.

Можете да поискате от нас или от трети страни да престанат да ви изпращат маркетингови съобщения по всяко време, като следвате връзките за отказване от всяко съобщение, изпратено до вас.

Ако се откажете от получаване на маркетингови съобщения, този отказ не се отнася за лични данни, предоставени в резултат на други транзакции, като покупки, гаранционни записи и др.

5. ОПОВЕСТЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Може да се наложи да споделяме вашите лични данни със страните, посочени по-долу:

• доставчици на услуги, които предоставят услуги по ИТ и системна администрация.
• Професионални консултанти, включително адвокати, банкери, одитори и застрахователи
• Правителствени органи, които изискват от нас да докладваме за обработка.
• Трети страни, на които продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или от нашите активи.

Ние изискваме от всички трети страни, на които прехвърляме вашите данни, да спазваме сигурността на вашите лични данни и да ги третираме в съответствие със закона. Ние разрешаваме на трети лица да обработват вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

6. МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕВОДИ - ПРИЧИНЯВАЙТЕ,

Страните извън Европейското икономическо пространство (ЕИП) не винаги предлагат същите нива на защита на вашите лични данни, затова европейското законодателство е забранило прехвърлянето на лични данни извън ЕИП, освен ако прехвърлянето не отговаря на определени критерии.

Някои от нашите доставчици на услуги от трети страни се намират извън Европейското икономическо пространство (ЕИП), така че обработването на личните им данни ще включва прехвърляне на данни извън ЕИП.

Всеки път, когато прехвърляме вашите лични данни извън ЕИП, правим всичко възможно, за да осигурим подобна степен на сигурност на данните, като гарантираме, че има поне една от следните предпазни мерки:

• Ние ще прехвърлим вашите лични данни само в държави, одобрени от Европейската комисия като осигуряващи адекватно ниво на защита на личните данни; или
• Когато използваме определени доставчици на услуги, можем да използваме конкретни договори или кодекси за поведение или механизми за сертифициране, одобрени от Европейската комисия, които предоставят на личните данни същата защита, която има в Европа; или
• Ако използваме доставчици, базирани в САЩ, които са част от защитата за поверителност на ЕС и САЩ, можем да прехвърлим данни към тях, тъй като те разполагат с еквивалентни гаранции.
Ако никоя от горепосочените гаранции не е налице, може да поискаме вашето изрично съгласие за конкретното прехвърляне. Вие ще имате правото да оттеглите това съгласие по всяко време.

7. СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

Ние въведохме мерки за сигурност, за да предотвратим случайно изгубване, използване, промяна, разкриване или достъп до вашите лични данни без разрешение. Ние също така предоставяме достъп до вашите лични данни само на тези служители и партньори, които имат бизнес нужда да знаят такива данни. Те ще обработват вашите лични данни само по нашите указания и те трябва да ги пазят поверително.

Разполагаме с процедури за справяне с всяко съмнение за нарушение на лични данни и ще уведомим вас и всеки приложим регулатор за нарушение, ако от нас е необходимо.

8. ЗАДЪРЖАНЕ НА ДАННИТЕ

Ще запазим вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на удовлетворяването на законови, счетоводни или отчетни изисквания.

Когато решаваме какъв е точният момент да съхраняваме данните, ние разглеждаме неговата сума, естеството и чувствителността, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване, целите на обработката, ако те могат да бъдат постигнати чрез други средства и законови изисквания.

За данъчни цели законът изисква от нас да съхраняваме основна информация за нашите клиенти (включително данни за контакти, идентичност, финансови данни и данни за транзакции) в продължение на шест години, след като престанат да бъдат клиенти.

При някои обстоятелства можем да анонимизираме вашите лични данни за изследователски или статистически цели, в който случай можем да използваме тази информация за неограничен период от време без допълнително уведомление за вас.

9. ВАШИТЕ ПРАВНИ ПРАВА

Съгласно законите за защита на личните данни имате права във връзка с личните ви данни, които включват правото да поискате достъп, коригиране, изтриване, ограничаване, прехвърляне, възражения срещу обработка, преносимост на данни и (когато законното основание за обработка е съгласие) оттегли съгласието.

Можете да видите повече за тези права на адрес:
https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/
Ако желаете да упражнявате някое от правата, посочени по-горе, моля пишете ни на адрес [E-mail защитени]
Няма да плащате такса за достъп до личните ви данни (или за упражняване на някое от другите права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна, или отказва да изпълни молбата Ви при тези обстоятелства.

Може да се наложи да поискаме от вас конкретна информация, за да ни помогнете да потвърдим самоличността ви и да гарантираме вашето право на достъп до вашите лични данни (или да упражнявате някое от другите ви права). Това е мярка за сигурност, която гарантира, че личните данни не се разкриват на никого лице, което няма право да го получи. Също така може да се свържем с Вас, за да Ви поискаме допълнителна информация във връзка с Вашето искане за ускоряване на отговора.

Опитваме се да отговорим на всички легитимни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, ако искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще ви уведомим.

Ако не сте доволни от каквито и да било аспекти на това как събираме и използваме вашите данни, имате право да подадете жалба до Службата на комисаря по информацията (ICO), надзорния орган на Обединеното кралство за въпроси, свързани със защитата на данните (www.ico.org.uk). Трябва да ви бъдем благодарни, ако първо се свържете с нас, ако имате оплакване, за да можем да се опитаме да го разрешим за вас.

10. ВРЪЗКИ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Този уебсайт може да включва връзки към уебсайтове, плъгини и приложения на трети страни. Кликването върху тези връзки или активирането на тези връзки може да позволи на трети страни да събират или споделят данни за вас. Ние не контролираме тези уеб сайтове на трети страни и не носим отговорност за техните декларации за поверителност. Когато напускате нашия уебсайт, ви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

11. БИСКВИТКИ

Можете да настроите браузъра си да откаже всички или някои бисквитки на браузъра или да ви предупреждава, когато уебсайтовете задават или имат достъп до "бисквитки". Ако деактивирате или откажете "бисквитките", моля, имайте предвид, че някои части от този уебсайт може да станат недостъпни или да не функционират правилно. За повече информация относно "бисквитките", които използваме, моля, вижте https://classiccarbs.co.uk/cookie-policy

ИЗМЕНЕНИЕ ОБЯВЯВАНЕ:
Както и при всички наши административни и правни страници за бележки, съдържанието на тази страница може и ще се промени с течение на времето. Съответно тази страница може да се чете по различен начин от следващото ви посещение. Тези промени се налагат и се извършват от ClassicCarbs.co.uk, за да се защитят както вас, така и нашия сайт ClassicCarbs.co.uk. Ако тази страница е важна за вас, трябва да проверявате често, тъй като преди или след влизането в сила на промяната няма да се предоставя друго съобщение за променено съдържание.

Въпроси / коментари / ПРИТЕСНЕНИЯ:
Можете също така да посетите www.allaboutcookies.org (…или https://www.aboutcookies.org/ ) за повече информация относно „бисквитките“, включително как да изтриете всички наши бисквитки от вашия браузър, след като напуснете нашия сайт.

Ако имате въпроси относно съдържанието на тази страница или просто искате да се свържете с нас по някаква друга причина, можете да направите това, като следвате тази връзка: https://classiccarbs.co.uk/contact-us